Meer
Taart bij Dirk

Bij Dirk zijn we gek op taart! Daarom hebben we ook een uitgebreid en voordelig assortiment waarmee jij thuis de lekkerste taarten kunt maken. Ben je benieuwd naar wat voor taarten je allemaal kunt maken? Laat je op deze pagina inspireren door handige producten en de lekkerste taart recepten. 

Zelf taart maken

Thuis taart maken kan erg gemakkelijk. Zo vind je bij Dirk allerlei handige bakproducten. Met bakproducten van Koopmans, 1 de Beste en Dr. Oetker kan er in een aantal stappen een taart worden gemaakt. Op de zijkant van de verpakkingen staat een duidelijke bereidingswijze. Je kan de taart na het bakken zelf zo mooi en lekker maken als je wilt. Zo kun je er bijvoorbeeld regenboog decoratie of slagroom opdoen. 

Zelf taart maken afbeelding
Appeltaart

De appeltaart is de meest populaire taart in Nederland. Dirk heeft allerlei handige producten waarmee jij thuis appeltaart kunt maken. Daarnaast hebben we ook voordelige kant-en-klare appeltaarten. Bekijk hieronder voordelige appeltaart producten: 

Nog meer taarten

Naast de bekende appeltaart zijn er nog veel heerlijke taarten. Zo heeft Dirk allerlei handige producten waarmee je bijvoorbeeld kwarktaart, monchou taart of een hartige taart mee kan maken. Bekijk hieronder voordelige producten waarmee jij de lekkerste taart maakt:

Taart recepten

Wil je zelf een taart maken zonder hulp van een verpakking met een basismix? Volg dan een recept van Dirk! Er zijn tientallen taart recepten die je thuis kunt maken. Hieronder vind je een aantal populaire taart recepten en een aantal recepten die zeker het proberen waard zijn. Kom je er niet uit? Bekijk hier alle taart recepten.

Zoete taart recepten
Oreo Cheesecake
Gemiddeld 230 min. Nagerecht
Chocoladetaart met blauwe bessen
Gemiddeld 90 min. Nagerecht
Appelkruimeltaart met speculaaskruiden
Gemiddeld 50 min. Gebak
Taart recepten met groente
Spitskool-fetataart
Moeilijk 60 min. Hoofdgerecht
Courgette-venkel taart met chorizo
Eenvoudig 40 min. Hoofdgerecht
Broccoli-paprikataart van kwarkdeeg
Eenvoudig 50 min. Hoofdgerecht
Taart recepten met fruit
Aardbeientaartjes met tahin
Gemiddeld 15 min. Gebak
Perentaart met koekjesbodem
Gemiddeld 50 min. Gebak
Roodfruit taart met hazelnoten
Gemiddeld 50 min. Gebak
Hartige taart recepten
Hartige worteltaart
Gemiddeld 50 min. Hoofdgerecht
Hartige kwarktaart met spinazie
Gemiddeld 60 min. Hoofdgerecht
Hartige speculaastaart met pastinaak
Gemiddeld 30 min. Hoofdgerecht
Probeer deze taart recepten eens
Ricottaschnitt
Eenvoudig 25 min. Gebak
Omelettaart met broccolipuree en paprika
Gemiddeld 70 min. Hoofdgerecht
Zweedse amandeltaart
Gemiddeld 65 min. Gebak
Wat is een taart afbeelding

Wat is een taart?

Een taart is meestal een cirkelvormig baksel. Er zijn allerlei varianten voor taarten, de bekendste zijn de zoete taart, hartige taart en vlaaien. Vaak worden zoete taarten gegeten bij een feest of een verjaardag, een voorbeeld is een slagroomtaart, kwarktaart of appeltaart. Hartige taarten kunnen als tussendoortje of avondeten worden gegeten, een voorbeeld is een quiche. In hartige taarten zitten vaak groente, vlees of vis en deeg. Een vlaai is een lekkernij die doorgaans vooral veel in Limburg wordt gegeten. De vlaai staat bekend om de luchtige bodem.