Rijst bij Dirk

Bij Dirk zijn we gek op rijst! Rijst staat bij veel Nederlanders wekelijks op het menu, daarom hebben we bij Dirk ook een uitgebreid en voordelig rijst assortiment. Met risottorijst, zilvervliesrijst, snelkookrijst, pandanrijst en nog veel meer rijst. Met rijst kan je eindeloos variëren en de lekkerste recepten maken. Laat je op deze pagina inspireren door de rijst bij Dirk en door de lekkerste recepten met rijst.

Alles over rijst

Bijna iedereen heeft wel een keer rijst gegeten, maar wat is rijst eigenlijk? Rijst is een graansoort. Rijst groeit aan rijstplanten, deze planten groeien vaak in tropische en subtropische gebieden. Aan de plant groeien rijstkorrels, deze korrels worden uiteindelijk geoogst. Vervolgens worden deze korrels gedroogd en gaan ze door een rijstmolen om de niet-eetbare schil te verwijderen. Daarna wordt de rijst nog gezeefd om steentjes en vuil te verwijderen. Wanneer dit gedaan is kan van de rijst een eindproduct worden gemaakt, zoals zilvervliesrijst of rijstmeel. 

Wat voor soorten rijst zijn er?

In de schappen van Dirk liggen veel verschillende rijstsoorten. Over de hele wereld zijn er nog veel meer rijstsoorten dan in de schappen van Dirk, er wordt zelfs geschat dat er meer dan 40.000 verschillende rijstsoorten zijn. De meest populaire rijstsoorten die bij Dirk in de schappen liggen zijn zilvervliesrijst, witte rijst, risottorijst, basmatirijst en pandanrijst. Hieronder worden deze populaire rijstsoorten uitgelicht. 

Zilvervliesrijst: de gezondste keuze

Zilvervliesrijst, ook wel bruine rijst of volkoren rijst, is de gezondste keuze van alle rijstsoorten. Dit komt omdat het vliesje nog om de rijstkorrel heen zit bij zilvervliesrijst, dit vliesje is rijk aan vezels en gezonde voedingsstoffen. Bij andere rijstsoorten wordt dit vliesje meestal weggehaald. Doordat zilvervliesrijst zoveel vezels en andere gezonde voedingsstoffen bevat staat deze rijstsoort ook als enige in de schijf van vijf. Zilvervliesrijst staat bekend om de stevige, nootachtige smaak. 

Zilvervliesrijst bij Dirk

In het assortiment van Dirk vind je verschillende pakken zilvervliesrijst. Met onder andere zilvervliesrijst van bekende merken als Lassie, Silvo en 1 de Beste. Bekijk hieronder de meest populaire zilvervliesrijst bij Dirk: 

 

Recepten met zilvervliesrijst

Met zilvervliesrijst kan je de lekkerste recepten maken. Eén van de onderstaande drie recepten zal zeker goed in de smaak vallen. Wil je meer recepten bekijken met zilvervliesrijst? Klik dan hier.

 

Witte rijst

Witte rijst heeft dezelfde rijstkorrel als de zilvervliesrijst, alleen zijn het vliesje en de zemelen van de korrel verwijderd. Door vervolgens de korrel te polijsten krijgt het een witte, glanzende kleur. Witte rijst staat ook wel bekend als de ‘gewone rijst’ en heeft een neutrale smaak. Deze rijst kan goed gebruikt worden om de lekkerste recepten te maken. Daarnaast is het ook nog eens gezond, witte rijst bevat namelijk veel vitamines en mineralen. Bij Dirk vind je ook snelkookrijst, deze rijst is al voorgekookt waardoor je de rijst minder lang hoeft te koken. 

Witte rijst bij Dirk

Dirk heeft een uitgebreid witte rijst assortiment waarmee jij de lekkerste recepten kunt maken. Van snelkookrijst tot toverrijst. Bekijk hieronder witte rijst bij Dirk:

Recepten met witte rijst

Met witte rijst kan je eindeloos variëren en allerlei lekkere recepten maken, maak bijvoorbeeld één van de onderstaande drie recepten. Ben je er nog niet uit? Bekijk hier alle recepten met rijst.

Risottorijst

Risotto is een rijstgerecht. Om risotto te maken heb je uiteraard risottorijst nodig. Risottorijst op zichzelf is geen rijstsoort, het is namelijk een verzamelnaam voor veel verschillende soorten rijst. Deze soorten rijst hebben als overeenkomst dat ze uit Italië komen en ze veel vocht opnemen. Dit zijn ongeveer 15 verschillende soorten, de meest bekende zijn de: Arborio, Carnaroli en Vialone Nano. De Arborio rijst wordt het meest gegeten. Wanneer deze rijst gekookt is heeft het een smeuïge, zachte en romige smaak. 

Risottorijst bij Dirk

Dirk heeft een uitgebreid en voordelig risottorijst assortiment, met rijst van Lassie, 1 de Beste, Knorr en nog meer merken. Maak de lekkerste risotto recepten met de onderstaande producten:

Recepten met risottorijst

Met risottorijst maak je de lekkerste recepten! De onderstaande recepten zullen zeker goed in de smaak vallen. Wil je meer risotto recepten bekijken? Klik dan hier.

Pandanrijst

Pandanrijst is bijna hetzelfde als witte rijst. Alleen is pandanrijst gekookt in aromatische bladeren van de Pandan. Het blad van de Pandan is groen van kleur en ruikt nootachtig. De geur proef je sterk terug wanneer je de bladeren kookt met de rijst. Voor Oosterse recepten is pandanrijst zeer goed geschikt. 

Pandanrijst bij Dirk

Bij Dirk hebben we een uitgebreid en voordelig pandanrijst assortiment. Met pandanrijst van bekende merken als Bravo, Silvo, Lassie en 1 de Beste. Maak de lekkerste recepten met de onderstaande pandanrijst producten:

Recepten met pandanrijst

Maak met pandanrijst de lekkerste recepten! Bekijk hieronder drie recepten met pandanrijst. 

Basmatirijst

Basmatirijst is een typische Aziatische rijstsoort. Deze rijstsoort past dan ook goed bij Oosterse recepten, zoals Indiase curry. Basmatirijst heeft een langwerpige vorm en sterke geur. Wist je dat Basmati in het Sanskriet ook voor geurig staat? Daarnaast smaakt Basmatirijst pittig, nootachtig en aromatisch. 

Basmatirijst bij Dirk

Dirk heeft een uitgebreid en voordelig Basmatirijst assortiment. Maak de lekkerste recepten met de onderstaande producten:

 

Recepten met Basmatirijst

Met Basmatirijst kan je de lekkerste Oosterse recepten maken. Maak bijvoorbeeld één van de onderstaande drie recepten. Wil je meer recepten met Basmatirijst bekijken? Klik dan hier.