Ga naar de hoofdinhoud
Ramadan

Op Dirk kun je rekenen, ook tijdens de ramadan. Zodra de zon onder is mag er worden gegeten en gedronken. Of je nu op zoek bent naar producten voor een uitgebreide iftar of voor een snelle hap, bij Dirk vind je het allemaal voor de laagste prijs. Laat je op deze pagina inspireren door heerlijke recepten voor tijdens de iftar en door de lekkerste en voordeligste producten. Ramadan moebarak.

ramadan banner

Wat is de ramadan?

Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender. Het is een belangrijke religieuze viering voor moslims over de hele wereld. Tijdens de ramadan eten en drinken moslims niet tussen zonsopgang en zonsondergang. Dit wordt ook wel het ‘vasten’ genoemd. Tijdens de ramadan streven moslims ernaar hun ziel te zuiveren en zelfbeheersing te oefenen. Er wordt ook extra aandacht geschonken aan liefdadigheid en saamhorigheid. Eten speelt een belangrijke rol in de viering van de ramadan, tijdens het eten komt men samen om te genieten van maaltijden met familie en vrienden. 

Dadels

Een traditionele vrucht die wordt gegeten tijdens de iftar is de dadel. Zodra de zon onder gaat wordt er minimaal één dadel gegeten en eventueel een glas melk of water gedronken om het vasten te breken. Dadels helpen het lichaam met herstellen van het vasten doordat ze koolhydraten, suikers en vezels bevatten. De traditie om een dadel te eten begon nadat de profeet Mohammed dit ook deed om het vasten te breken. 

dadels banner
Dadels in het assortiment van Dirk

In het assortiment van Dirk vind je heel veel dadels voor de laagste prijzen. Bekijk hieronder allerlei voordelige dadels:  

Recepten

Een traditioneel gerecht dat wordt gegeten na zonsondergang is Harira soep, deze typische Marokkaanse soep bevat veel belangrijke voedingsstoffen en smaakt ook erg lekker. Een ander gerecht dat veel wordt gegeten tijdens de ramadan is couscous. Couscous kan op verschillende manieren worden bereid, van hartig tot zoet, dus het is een geweldige manier om variatie toe te voegen aan de ramadan-maaltijden. Bekijk hieronder allerlei heerlijke recepten voor tijdens de iftar: 

Snelle harira
Gemiddeld 30 min. Hoofdgerecht
Dadel-filodeegrolletjes
Gemiddeld 50 min. Borrelhapje
Marokkaanse stoofpot met abrikozen
Gemiddeld 120 min. Hoofdgerecht
Zoete couscous met rozijnen en pistachenootjes
Eenvoudig 15 min. Nagerecht
Fattoush met gegrilde druiven
Gemiddeld 30 min. Bijgerecht
Geroosterde biefstuk met dadelcouscous
Gemiddeld 25 min. Hoofdgerecht

Halal

Moslims eten alleen voedsel dat halal is. Halal voedsel is voedsel dat de voedselrichtlijnen van de Islam volgt. Het is gebaseerd op islamitische overtuigingen, die het consumeren van gezond en heilzaam voedsel benadrukken. Wanneer het eten halal is, dan wordt het als goed en rein gezien. Voorbeelden van halal voedsel zijn het eten uit de zee, fruit, groente en alle dranken met uitzondering van alcohol. Halal vlees is te herkennen aan verschillende keurmerken. 

halal banner
Ontdek het halal assortiment van Dirk

In het assortiment van Dirk vind je allerlei halal vlees en kip voor de laagste prijzen. Bekijk hieronder allerlei voordelige producten:  

Soep banner

Soep

Het is heerlijk om de iftar te beginnen met een soep. Naast dat soep heel lekker is bevat het vaak vitamines en andere belangrijke voedingstoffen. Ook wordt de vocht in het lichaam door soep goed aangevuld. Het is belangrijk om deze aan te vullen als er de hele dag niet is gedronken. Soep is ook een goede keuze omdat het makkelijk te verteren is en het in grote hoeveelheden gemaakt kan worden, zo kan iedereen ervan genieten.

Soep in het assortiment van Dirk

De onderstaande soepen zijn snel klaar en smaken erg goed. Binnen een paar minuten kan je genieten van een heerlijke soep. Wat voor soep eet jij het liefst? Tomatensoep of toch linzensoep? In het assortiment van Dirk vind je heel veel soep voor de laagste prijzen.

Eten en drinken tijdens de iftar

De maaltijd die tijdens de ramadan wordt gegeten na zonsondergang wordt de iftar genoemd. Nadat de dadels zijn gegeten kan je van allerlei eten en drinken genieten. Bij Dirk vind je heel veel voordelige producten die tijdens de iftar goed in de smaak zullen vallen. Bekijk ze hieronder:

Suikerfeest

Eid al-Fitr, ook wel het Suikerfeest, is de feestdag waarop het einde van de ramadan wordt gevierd. Zodra de ramadanperiode voorbij is wordt dit vreugdevolle feest drie dagen gevierd. Het feest staat in het teken van gezamenlijk de ramaden afsluiten. Dit wordt gedaan door allerlei feestelijke gerechten en zoete lekkernijen te eten met familie en vrienden. Na de maaltijd bezoeken mensen andere familieleden, vrienden en buren, wisselen goede wensen uit en wisselen geschenken uit. Ook wordt de tijd genomen om mensen in nood te helpen, zoals de armen.

Suikerfeest banner
Suikerfeest recepten

Op zoek naar een lekker recept om te maken voor het Suikerfeest? De onderstaande recepten zullen zeker goed in de smaak vallen. Eid Moebarak! 

Walnoten-baklava
Gemiddeld 115 min. Zoetigheid
Vega keftas met sesamdressing
Gemiddeld 25 min. Hoofdgerecht
Chocoladetaart met blauwe bessen
Gemiddeld 90 min. Nagerecht