Ga naar de hoofdinhoud
Pasen goed beginnen

Pasen is de aftrap van de lente, het seizoen van de vruchtbaarheid, met heel veel eitjes én een feestelijk, goedgevulde paasstol! Er is geen betere manier om het paasweekend te beginnen met een paasontbijt of een paasbrunch. Een feestelijk gedekte tafel met allerlei lekkere broodjes, sapjes, eieren en croissantjes passen helemaal bij het paasontbijt of de paasbrunch. Dirk helpt je graag met inspiratie opdoen voor het paasontbijt en de paasbrunch! Bekijk op deze pagina feestelijke recepten en het uitgebreide assortiment voor het ontbijt en de brunch. 

Wat vieren we tijdens pasen?

Wat vieren we tijdens Pasen?

Pasen valt ieder jaar op de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente. Dit is de dag dat Jezus uit de dood herrees en staat bekend als Eerste Paasdag. Tegenwoordig wordt Pasen veel geassocieerd met uitgebreid ontbijten of dineren. Er wordt uitgebreid gegeten om de herrijzing te vieren. Als je niet gelovig bent is Pasen alsnog een gezellig moment om met vrienden en familie samen te komen om samen lekker te eten. 

Lekker voor bij het paasontbijt

Je kan de paasontbijtafel zelf zo gevarieerd maken als je wilt, maar de onderstaande producten vallen altijd wel goed in de smaak:

Paasontbijt recepten

Begin de paasdag goed met een heerlijk ontbijt. De onderstaande drie recepten maken de ontbijttafel extra lekker en sfeervol:

Wentelteefjes van paasstol
Eenvoudig 10 min. Brunch
Kuiken eitjes
Eenvoudig 15 min. Bijgerecht
Feestelijke Paasstol
Eenvoudig 0 min. Brunch
Begin de dag goed met croissants

Wil je tijdens Pasen een keer iets anders proberen dan gewone croissants? Maak dan één van de onderstaande drie recepten. Deze croissants zullen zeker goed in de smaak vallen. Wil je meer croissant recepten bekijken? Klik dan hier.

Halloumi croissant
Eenvoudig 15 min. Brunch
Hotdog deluxe croissant
Eenvoudig 10 min. Brunch
Lente Croissant
Eenvoudig 5 min. Brunch

Paaseieren zoeken

Is het bij jou ook een traditie om paaseieren te zoeken na of voor het paasontbijt? Of verstop je de eieren zelf? Dirk heeft voor alle paashazen een uitgebreid eieren assortiment om te verstoppen tijdens Pasen. Van chocolade eieren tot normale eieren.

Paaseieren afbeelding
Paasbrunch afbeelding

Paasbrunch

Een brunch is een ontbijt en lunch in één. Het is vaak dan ook een uitgebreid tafelmoment. Bij de brunch vind je allerlei ontbijtproducten op tafel, zoals een paasstol, croissants en vers gebakken broodjes. Maar je vindt ook allerlei lunchproducten, zoals hartige en warme producten. Tip van Dirk: zorg dat de tafel gevarieerd is met zowel ontbijtproducten als lunchproducten. Dan zal iedereen zeker genieten. 

Paasbrunch recepten

Ga je voor een paasbrunch tijdens Pasen? Maak de brunchtafel dan extra leker en sfeervol met de onderstaande drie recepten. Uiteraard kan je deze ook bij het ontbijt eten.

Gevulde omeletwrap
Eenvoudig 15 min. Brunch
Aardappelkoekjes met zalmsalade
Gemiddeld 25 min. Brunch
Mini quiches
Gemiddeld 50 min. Tussendoortje
Nog meer paasrecepten en paas inspiratie

Wil je nog meer paasrecepten en heerlijke producten bekijken? Bekijk dan alles voor het koffiemoment en het paasdiner. Klik hieronder op één van de afbeeldingen.