Meer

Pannenkoeken

Bij Dirk zijn we gek op pannenkoeken! Veel Nederlanders zijn ook gek op pannenkoeken, daarom hebben we bij Dirk een uitgebreid en voordelig pannenkoeken assortiment. Naast de bekende pannenkoek met suiker of stroop zie je steeds meer recept varianten. Zoals spinazie pannenkoeken en red velvet pannenkoeken. Dirk helpt je graag met inspiratie opdoen voor het maken van de lekkerste pannenkoeken. Bekijk op deze pagina handige producten en heerlijke recepten. 

 

Zelf pannenkoeken maken

Zelf pannenkoeken maken

Pannenkoeken kunnen gemakkelijk zelf worden gemaakt. In de basis bestaat een pannenkoek uit tarwebloem, melk, ei en zout. Door dit te mengen en vervolgens in een koekenpan te bakken met een beetje boter of olie krijg je als resultaat een pannenkoek. Na of tijdens het bakken kunnen er allerlei ingrediënten worden toegevoegd, zo kan je de pannenkoek zo lekker maken als je zelf wilt. 

Ingrediënten om pannenkoeken te maken

Wil jij thuis pannenkoeken maken? Bij Dirk vind je handige en voordelige producten waarmee jij thuis pannenkoeken kunt maken. Met een van de onderstaande producten maak je gemakkelijk thuis pannenkoeken. Op de verpakking staat een bereidingswijze en staat er vermeld wat voor ingrediënten er nog toegevoegd moeten worden, dit zijn vaak melk, water of eieren. 

 

Maak je pannenkoek extra lekker!

Wanneer je een pannenkoek maakt zonder topping is dit een naturel pannenkoek. Deze kan je extra lekker maken door bijvoorbeeld suiker of stroop op de pannenkoek te doen. Je kan de pannenkoek ook tijdens het bakken al extra lekker maken door bijvoorbeeld kaas, spek of appels mee te bakken. De keuze is helemaal aan jou!

 

Vegan pannenkoeken

Veganistische mensen eten en drinken geen dierlijke producten, melk en eieren kunnen dan niet gebruikt worden voor het maken van pannenkoeken. Als alternatief voor melk kan er water worden gebruikt, maar ook sojamelk, havermelk of amandelmelk. Eieren kunnen eventueel ook weg worden gelaten in het bakproces.

Vegan pannenkoek afbeelding
Weetjes over pannenkoeken afbeelding

Weetjes over pannenkoeken

  • Op 29 november wordt elk jaar Sint Pannekoek gevierd.
  • Het verschil tussen de pannenkoeken en American Pancakes is dat bij American Pancakes bakpoeder en baking soda wordt toegevoegd. Hierdoor rijst deze versie tijdens het bakken en is die dikker.
  • Stroop is het meest geliefd op een pannenkoek.
  • Een crêpe is ook een pannenkoeken soort. Deze is vooral in Frankrijk geliefd.

 

Pannenkoeken recepten

Naast de bekende naturel pannenkoek zijn er nog veel meer pannenkoeken recepten. Laat je hieronder inspireren door zes heerlijke pannenkoek recepten. Wil je nog meer pannenkoek recepten bekijken? Klik dan hier. 

Havermout pannenkoek-sandwiches
Gemiddeld 20 min. Lunch
Spekpannenkoeken met kipfilet en gebakken witlof
Gemiddeld 30 min. Hoofdgerecht
Feestelijke pannenkoekentoren
Gemiddeld 20 min. Ontbijt
Bastognepannenkoeken
Gemiddeld 35 min. Nagerecht
Spinaziepannenkoeken met spek en stroop
Gemiddeld 20 min. Ontbijt
Red velvet pannenkoek
Gemiddeld 30 min. Hoofdgerecht