Ga naar de hoofdinhoud
Coca-Cola: de bekendste frisdrank ter wereld

Coca-Cola is een cola merk. Cola is koolzuurhoudende frisdrank die vooral bekend staat om de zoete smaak en de donkere kleur. Coca-Cola is de bekendste frisdrank ter wereld. Het merk werd opgericht in 1886 en is door de jaren heen gegroeid tot de koning van de frisdranken. Tegenwoordig is Coca-Cola overal ter wereld verkrijgbaar, in de bekendste restaurants tot in de meest afgelegen dorpjes. Coca-Cola is te herkennen aan de flesvorm en aan de rode kleur in het bekende logo. De naam Coca-Cola is afgeleid van de cocaplant en de kolanoten, beide worden gebruikt in het productieproces van Coca-Cola. Wil je meer weten over Coca-Cola? Laat je dan inspireren op deze Coca-Cola pagina van Dirk.

Coca cola afbeelding

Coca-Cola flesje

Naast het Coca-Cola logo is het flesje wereldwijd ook bekend. Het Coca-Cola flesje werd ontwikkeld in 1915. Opdrachtgevers van Coca-Cola daagden verschillende glasbedrijven uit om een flesje te ontwikkelen dat in het donker herkend moest worden als een Coca-Cola glas en zelfs als die kapot op de grond lag herkenbaar moest zijn. Earl Dean kwam met een schets waarin hij een cacaopeul als inspiratiebron had gebruikt. De herkenbare bolvorm en verticale groeven van de cacaopeul waren verwerkt in het glas, en zo ontstond het eerste flesje. Tegenwoordig is Coca-Cola ook verkrijgbaar in plastic flessen en blikjes. 

Weetjes over Coca-Cola

  • Coca-Cola werd in Nederland voor het eerst verkocht tijdens de Olympische Spelen van 1928.
  • Vroeger werd Coca-Cola als medicijn gebruikt. Het zou een geneesmiddel zijn voor nerveuze aandoeningen.
  • In Mexico wordt gemiddeld het meeste Coca-Cola gedronken. Na Mexico wordt er in de Verenigde Staten het meeste Coca-Cola geconsumeerd.
  • Veel mensen denken dat Coca-Cola de kerstman heeft bedacht, dit is niet waar. Wel is Coca-Cola verantwoordelijk voor de huidige look en persoonlijkheid van de kerstman.
Coca cola flesje afbeelding
Coca cola flesje smaken

Coca-Cola smaken

Bij Dirk zijn meerdere Coca-Cola smaken en varianten verkrijgbaar. Zo vind je de volgende smaken in het assortiment:

 

  • Coca-Cola Regular (Original)
  • Coca-Cola Light
  • Coca-Cola Zero
  • Coca-Cola Zero cafeïnevrij
  • Coca-Cola Cherry (Regular en Zero)
  • Coca-Cola Vanille (Regular en Zero)
Coca-Cola bij Dirk

Wil je voordelig Coca-Cola kopen? Bij Dirk kun je allerlei Coca-Cola smaken en varianten kopen. Regelmatig zijn er ook Coca-Cola aanbiedingen te vinden bij Dirk, de producten zijn dan extra scherp geprijsd. Bekijk hieronder Coca-Cola bij Dirk: