Meer
Kerst op z'n best beginnen!

Er is geen betere manier om de kerstdag te beginnen dan met een kerstontbijt of een kerstbrunch! We zijn allemaal gek op een feestelijk gedekte tafel met heerlijke afbakbroodjes, verse jus d'orange, een feeststol en allerlei lekker beleg. Dirk helpt je graag met inspiratie opdoen voor het kerstontbijt en de kerstbrunch! Bekijk op deze pagina feestelijke recepten en het voordelige assortiment voor het ontbijt en de brunch. 

Een geslaagd kerstontbijt

Maak van het kerstontbijt of kerstbrunch jouw feestje! Of je nu gaat voor een tafel vol met eten en drinken of alleen een heerlijke notenstol. Met de hele familie of met z'n tweeën. Hoe je het ook gaat vieren, bij Dirk vier je een heerlijk feest voor de laagste prijs. Zo vind je broodjes, fruit, beleg, sappen, eieren, notenstollen en nog veel meer. Alles zodat jij zalig kan ontbijten of brunchen tijdens kerst. 

Door het afspelen van YouTube of TikTok video's,
sta je het plaatsen van cookies door sociale medianetwerken toe
Lekker voor bij het kerstontbijt en de kerstbrunch

Even snel een glas sinaasappelsap en een stuk notenstol of juist uitgebreid aan tafel met het gezin genieten van een uitgebreid ontbijt. Hoe jouw kerstontbijt er ook uitziet, met onderstaande lekkernijen van Dirk start je dag altijd goed. 

Kerstontbijt recepten

Maak de ontbijttafel extra lekker en sfeervol met de onderstaande drie recepten.

Notenstol met mascarpone en warme blauwe bessen
Eenvoudig 20 min. Ontbijt
Bruschetta met roerei
Gemiddeld 25 min. Ontbijt
Kerstboom jamrolletjes
Eenvoudig 30 min. Brunch

Het verschil tussen een ontbijt en de brunch

Het kerstontbijt en de kerstbrunch lijken veel op elkaar, toch hebben ze een paar kleine verschillen. Het kerstontbijt is vaak in het begin van de ochtend met allerlei lekkere broodjes en verse drankjes. Een kerstbrunch bevat al het eten en drinken wat een kerstontbijt ook bevat, alleen is de kerstbrunch het ontbijt en de lunch samen. De kerstbrunch vindt dan ook vaak plaats in het begin van de middag. Ook kunnen er al warme gerechten bij de brunch worden geserveerd.

Verschil kerstontbijt kerstbrunch afbeelding
Kerstbrunch recepten

Met deze eenvoudige recepten zet je in slechts 15 minuten iets bijzonders op tafel. En het beste: alle ingrediënten haal je gewoon bij Dirk.

Tulband met bosbessenglazuur
Eenvoudig 15 min. Brunch
Mug cake met blauwe bessen en marshmallow
Eenvoudig 15 min. Tussendoortje
Scones met advocaat en bramencoulis
Eenvoudig 15 min. Lunch
Drinken bij het ontbijt en de brunch

Een kop koffie, thee of een glas melk of sap bij het ontbijt? Natuurlijk heeft Dirk dit voor jou klaar staan in één van onze 131 winkels. 

Beleg voor op de broodjes

Met wat ga jij je brood beleggen bij het kerstontbijt of de kerstbrunch? Bij Dirk vind je heel veel beleg voor de laagste prijs. Hagelslag, jam, pindakaas, je kunt je broodje zelf zo lekker maken als je zelf wilt. Maak het jouw feestje! Kies bijvoorbeeld een van de onderstaande broodbeleg producten. 

Nog meer kerstrecepten en kerstinspiratie

Wil je nog meer kerstrecepten en lekkere producten zien? Bekijk dan alles voor het kerstdiner of voor de kerstborrel.