Ga naar de hoofdinhoud

Een fruitkerstboom: heerlijk gezond!

Een prachtige fruitkerstboom om zelf te maken. In het pakket zit al het fruit wat je nodig hebt om deze kleurrijke kerstboom te maken. Leuk voor de kerstviering op school, of natuurlijk als pronkstuk op de kerst-tafel! 

 

Het enige wat je zelf nog moet toevoegen is een mooi bord en cocktailprikkers. 

 

Bekijk hier het pakket.

Banner pakket fruitkerstboom
Hoe maak je de fruitkerstboom?

Een mooie kerstboom die ook nog eens gezond is? Ga aan de slag met dit vrolijke fruitpakket en bouw deze vrolijke fruitkerstboom. Bekijk hieronder stap voor stap hoe je de fruitkerstboom in elkaar zet.

Stap 1 en 2

Stap 1: Was het fruit. Schil de ananas, pel de mandarijnen en snij de appels in partjes zoals op de foto staat. Snij een vlak stuk af van de ananas zodat de peer daarop kan staan. Snij het overgebleven stuk ananas in partjes, en snij 1 stuk in een stervorm als piek.

 

Stap 2: Plaats de ananas op een mooi bord, steek een lange satéprikker in de ananas en plaats hier de peer op. Zorg dat de peer stabiel op de ananas staat!

Banner stap 1+2 goed

Stap 3

Steek kleine cocktailprikkers in de ananas en peer op de plekken waar je fruit wilt plaatsen. Zorg dat dit rondom is en evenveel prikkers als dat je fruitpartjes hebt.

Banner stap 3

Stap 4

Plaats eerst alle appelpartjes op de cocktailprikkers, verdeel deze over de boom zodat je ruimte over houdt tussen de appel in voor het andere fruit. Je kerstboom ziet er dan ongeveer zo uit:

Banner stap 4

Stap 5

Plaats vervolgens de mandarijnpartjes tussen de appel over de hele ananas. Je fruitkerstboom heeft nu een volle bos aan takjes!

Banner stap 5

Stap 6

Steek vervolgens de resterende ananas partjes in de cocktailprikkers die in de peer zitten. Zo krijg je een mooie vorm in je kerstboom. Je fruitkerstboom ziet er nu een beetje uit als op onderstaande foto:

Banner stap 6

Stap 7

Voeg als laatste de ananas-piek en cherrytomaat-kerstballen toe, en je hebt een prachtige fruitkerstboom! 

 

Eet smakelijk en een fijn kerstfeest! 

Banner stap 7