Meer
Dirk

Italiaanse keuken

Italië; het land van de Romeinen en de mode, maar ook het land van lekker eten. Kom samen met Dirk in Italiaanse sferen en geniet bijvoorbeeld van jouw favoriete pasta of pizza. Zo kun je gewoon in Nederland genieten van de Italiaanse keuken. Laat je op deze pagina inspireren door de lekkerste Italiaanse recepten en het voordelige assortiment van Dirk vol met Italiaanse producten.

pasta banner

Italiaanse pasta

Pasta is een typisch Italiaans gerecht, in dit land wordt dan ook de meeste pasta geproduceerd. Maar wat is pasta precies? Pasta is een verzamelnaam voor deegwaren gemaakt van tarwebloem of tarwemeel. Bekende voorbeelden van pasta zijn macaroni, spaghetti, tagliatelle en penne. Om de pasta extra lekker te maken worden er vaak nog allerlei ingrediënten toegevoegd. Er zijn oneindig veel pasta recepten die je kunt maken met verschillende ingrediënten. Bekende pasta recepten zijn pasta carbonara, spaghetti bolognese en pasta pesto. Welke vind jij het lekkerste?

Italiaanse pasta recepten

Wil je thuis een heerlijke Italiaanse pasta maken? Maak dan een van de onderstaande Italiaanse pasta recepten. Die zullen zeker goed in de smaak vallen! Wil je meer pasta recepten bekijken? Klik dan hier.

Spaghetti aglio uit de oven
Eenvoudig 45 min. Hoofdgerecht
Tomatenpasta met gegrilde feta
Eenvoudig 53 min. Hoofdgerecht
Pasta puttanesca
Eenvoudig 20 min. Hoofdgerecht

Pasta in het assortiment van Dirk

In het assortiment van Dirk vind je heel veel producten waarmee jij jouw favoriete pasta’s kunt maken. Van allerlei pastasoorten tot allerlei ingrediënten waarmee je de pasta extra smaak kan geven. Bekijk hieronder het voordelige pasta assortiment van Dirk:

Italiaanse pizza

Als je denkt aan Italië, dan dan denk je aan pizza! Italië staat bekend om de lekkerste pizza’s. Een pizza is een bodem van deeg die bedekt is met allerlei ingrediënten. Populaire ingrediënten zijn tomaat, olijven, kaas, champignons en mozzarella. Door vervolgens de ingrediënten te bakken in een oven heb je als resultaat een pizza. Een pizza kan je op eindeloos veel manieren klaar maken. Je kunt namelijk alle ingrediënten toevoegen die je zelf wilt. De populairste soorten pizza hebben echter vaak een aantal standaard ingrediënten. De meest populaire pizza’s bij Dirk zijn de Margherita, Quattro Formaggi, Salami, Funghi en Tonno. Welke is jouw favoriet?

Pizza banner

Pizza in het assortiment van Dirk

Bij Dirk hebben we een uitgebreid en voordelig pizza assortiment. Van diepvriespizza's tot alle ingrediënten voor een zelfgemaakte pizza. In het diepvriespizza assortiment vind je de bekendste pizza’s, zoals Margherita, Quattro formaggi, Salami en Hawaii. Voor zelfgemaakte pizza’s heeft Dirk ook een uitgebreid en voordelig assortiment, zo vind je bijvoorbeeld handige ingrediënten als pizzabodems en pizzasaus. Bekijk hieronder het pizza assortiment van Dirk: 

Italiaans weetjes banner

Weetjes over Italiaans eten

  • Wist je dat een Italiaanse pizza vaak een dunne bodem heeft? Terwijl Amerikaanse pizza’s vaak dikkere bodems hebben. 
  • Wist je dat pasta in Italië vaak als voorgerecht wordt gegeten? In Italië wordt dit ook wel de ‘primi piatti’ genoemd.
  • Wist je dat het hoofdgerecht in Italië bekend staat als de ‘secondi piatti’? Tijdens dit gerecht wordt er meestal vlees of vis gegeten.
  • Wist je dat de eerste pizzeria in Italië werd geopend? Dit gebeurde in 1830 in Napels.

Italiaanse desserts

Als je denkt aan Italiaanse nagerechten denk je aan ijs, likeur of koffie. In Italië is het traditioneel om een espresso te drinken na het eten. Het is ook typisch Italiaans om na het eten een likeur te drinken, dit wordt ook wel ‘digestivo’ genoemd. Naast de drankjes zijn er natuurlijk ook typische zoete en hartige Italiaanse desserts. Zo staat Italië bekend om het heerlijke ijs, de tiramisu en panna cotta.

Italiaanse desser banner

Italiaanse dessert recepten

Italiaanse desserts zijn heerlijke desserts! Wil jij thuis graag een Italiaans dessert maken? Maak dan een dessert aan de hand van een van de onderstaande drie recepten. Eet smakelijk alvast!

Italiaanse chocoladekoffie
Eenvoudig 10 min. Drankje
Tiramisu
Gemiddeld 140 min. Nagerecht
Yoghurtijs semifreddo met karamel en seizoensfruit
Gemiddeld 140 min. Nagerecht

Nog meer Italiaanse recepten

Wel trek in een Italiaans recept, maar geen trek in pizza of pasta? Dat kan! De Italiaanse keuken heeft nog veel meer te bieden dan pasta of pizza. De onderstaande zes recepten zullen zeker goed in de smaak vallen. Wil je nog meer Italiaanse recepten bekijken? Klik dan hier.

Wortellasagne
Gemiddeld 60 min. Hoofdgerecht
Italiaanse rundvleesstoofpot met paddenstoelen
Eenvoudig 200 min. Hoofdgerecht
Speklaprollade met salsa verde
Gemiddeld 50 min. Hoofdgerecht
Italiaanse kipburger met gegrilde groenten en basilicummayo
Gemiddeld 30 min. Hoofdgerecht
Toscaanse biefstuksalade
Eenvoudig 20 min. Bijgerecht
Aardbeien caprese met muntpesto
Eenvoudig 10 min. Bijgerecht