Ga naar de hoofdinhoud
Het witte goud is er weer!

Het witte goud is er weer! Het aspergeseizoen is in volle gang, en bij Dirk vind je uiteraard de lekkerste en voordeligste asperges. Zo kun jij tijdens het aspergeseizoen volop genieten van deze heerlijke groente. Ontdek op deze pagina het asperge assortiment van Dirk en laat je inspireren door allerlei recepten. 

Asperges banner - witte goud

Het witte goud

Asperges hebben ook wel de bijnaam ‘het witte goud’. Maar waar komt deze bijnaam eigenlijk vandaan? Asperges hebben deze naam te danken aan de prijs die je ervoor betaald, in verhouding tot andere groentes betaal je namelijk meer voor asperges. De prijs van asperges ligt hoger omdat het laten groeien van asperges en het oogsten veel tijd kost en arbeidsintensief is. Zoals je van Dirk gewend bent, doet Dirk er alles aan om de prijs zo laag mogelijk te houden. Zo krijg jij waar voor je geld en kan je genieten van de lekkerste asperges.

Van Hollandse bodem

In het assortiment van Dirk vind je Hollandse witte asperges, deze asperges zijn van Hollandse bodem. Ze komen van een Nederlandse boer en komen daardoor via een korte weg in de schappen van Dirk te liggen. Zo kan jij genieten van de meest verse asperges.

Asperges banner - hollandse bodem
Asperges in het assortiment van Dirk

In het assortiment van Dirk vind je verse en voordelige asperges. Je vindt zowel witte als groene asperges. Verse witte asperges zijn alleen verkrijgbaar in het aspergeseizoen, dit seizoen is in de lente. Bekijk hieronder asperges en lekkere producten voor bij de asperges: 

Recepten met asperges

Asperges kun je op verschillende manier klaarmaken. Zo kun je ze bakken, maar ook koken of wokken. De keuze is aan jou! Heb je trek in een lekker recept met asperges? Maak dan één van de onderstaande drie recepten. Deze zullen zeker goed in de smaak vallen. Wil je meer recepten met asperges bekijken? Klik dan hier.

Ham en asperge in bladerdeeg
Eenvoudig 35 min. Hoofdgerecht
Plaattaart met bietenhumus en witte asperges
Eenvoudig 30 min. Hoofdgerecht
Plaattaart met asperges en prosciutto
Eenvoudig 25 min. Hoofdgerecht
Witte asperges met groene basilicumsaus en ham
Gemiddeld 35 min. Hoofdgerecht
Franse gallet met ham, asperge en spiegelei
Gemiddeld 45 min. Klein gerecht
Aspergesoep
Gemiddeld 25 min. Brunch

Weetjes over asperges

  • Wist je dat asperges ontzettend gezond zijn?
  • Wist je dat je asperges het beste in de koelkast kan bewaren? Het beste is om ze in een vochtige theedoek te wikkelen. Dan blijven ze ongeveer 4 dagen houdbaar in de koelkast.
  • Wist je dat witte asperges onder de grond groeien? Groene en paarse asperges groeien allebei boven de grond.
  • Wist je dat het traditioneel is om asperges te eten met ham en ei of met gerookte zalm?
weetjes banner