Meer

10 tips om goedkoper boodschappen te doen

Alles wordt steeds duurder, denk bijvoorbeeld aan tanken, de energierekening of abonnementen. Een deel van je budget moet je natuurlijk ook besteden aan boodschappen. Maar wist je dat het goed te doen is om op je boodschappen te besparen? Om je boodschappen goedkoper te kunnen doen geven we je 10 tips waardoor jij kunt besparen op je boodschappen. Zonder dat je hiervoor hoeft in te leveren!

Besparen banner
Tip 1: Kies voor aanbiedingen en bespaar op je boodschappen.

Door te kiezen voor aanbiedingen kun je veel geld besparen op je boodschappen in 2023. Zeker als je toch al van plan was om deze producten te kopen. Dirk staat bekend als de absolute nummer 1 in scherpe aanbiedingen. Wekelijks zijn er honderden producten in de aanbieding. Met de aanbiedingen kun je goedkoper boodschappen doen en geld overhouden voor andere dingen. De aanbiedingen gaan standaard op woensdag in en zijn te vinden op de aanbiedingenpagina en in de folder. 

 

Bekijk hier alle aanbiedingen van Dirk. 

Boodschappenlijst

Tip 2: Maak een boodschappenlijstje

Je kent het wel: je loopt door de supermarkt en stopt allerlei producen in je mandje die eigenlijk niet nodig zijn. Deze impulsaankopen brengen natuurlijk extra kosten met zich mee. Door een boodschappenlijstje te maken, en je aan dit boodschappenlijstje te houden, voorkom je impulsaankopen. Zo geef je niet onnodig veel geld uit en kun je goedkoper boodschappen doen. Via de website van Dirk kun je gemakkelijk een boodschappenlijstje maken en zie je ook precies hoeveel je bespaart met de aanbiedingen. Hoe fijn is dat? 

 

Bekijk hier hoe je een handig boodschappenlijstje maakt. 

Tip 3: Stel een budget vast en blijf binnen dit budget.

Stel jij wekelijks een budget vast voor je boodschappen? Dit kan heel handig zijn als je goedkoper boodschappen wilt doen. Door te budgetteren weet je zeker dat je niet te veel geld uitgeeft. Je budget kun je vaststellen op basis van je woonsituatie. Zo kun je zelf kiezen voor bijvoorbeeld een budget van 50 euro of 100 euro. Door een boodschappenlijstje te maken via de website van Dirk kun je gemakkelijk zien of je binnen je budget blijft.  

Tip 4: Kies voor huismerken in plaats van A-merken

Veel mensen zijn gewend om A-merken te kopen die ze al jaren aanschaffen. Maar zoals je weet zijn A-merken zijn vaak een stuk duurder dan huismerken. Door te kiezen voor huismerken of B-merken kun je veel goedkoper boodschappen doen. Dirk heeft een eigen huismerk, genaamd: 1 de Beste. Met producten van de beste kwaliteit, maar dan voor een Dirk-prijs. Deze producten zijn het overwegen zeker waard als je wilt besparen op je boodschappen.  

 

Lees hier meer over ons huismerk 1 de Beste. 

1db
Tip 5: Vergelijk de prijs van producten.

Als je kiest voor Dirk, kies je standaard voor de goedkoopste boodschappen. Maar je kunt nóg goedkopere keuzes maken door prijzen van producten te vergelijken. Je kunt besparen door de prijs per eenheid te vergelijken, bijvoorbeeld per kilogram of liter. Een smoothie flesje van 250 ml kost bijvoorbeeld 1,69. Terwijl dezelfde smoothie 2,13 kost voor een flesje 500 ml. Als je kiest voor het grotere flesje, ben je in verhouding goedkoper uit. Dit geldt voor heel veel producten, vergelijk daarom de prijs in verhouding tot de hoeveelheid voordat je een keuze maakt. 

 

Je kunt prijzen gemakkelijk vergelijken op de website van Dirk. Bekijk hier alle producten. 

too good to go

Tip 6: Reserveer een Too Good To Go Box.

Ben jij al bekend met Too Good To Go? In de app van Too Good To Go kun jij een Magic Box of Brood Box reserveren. In de box zitten producten die anders weggegooid zouden worden. Deze boxen kosten een derde van originele prijs, dit is dus een heel klein bedrag. Met het halen van een box kun je de boodschappen dus nóg goedkoper in huis halen. In alle 131 winkels van Dirk kun je een Too Good To Go box reserveren.  

 

Bekijk hier hoe Too Good To Go werkt. 

Tip 7: Kijk naar producten met een afprijzing.

Bij Dirk vinden we het zonde om producten weg te gooien. Daarom prijzen we dagelijks producten af. Een afprijzing kan betekenen dat het product bijna de houdbaarheidsdatum heeft bereikt of dat een grotere hoeveelheid van het product is ingekocht en daarom is afgeprijsd. Deze producten zijn vaak nog goed te gebruiken en kunnen een goede manier zijn om geld te besparen. Let dus goed op afprijzing in de winkel als je goedkoper boodschappen wilt doen. 

 

Tip 8: Bewaar producten in de vriezer. 

Heb jij een vriezer thuis? Blijf dan zeker lezen. Als je producten als groente, fruit, vlees of vis in de vriezer bewaard blijven ze langer houdbaar en vers. Als vlees bijvoorbeeld in de aanbieding is kan je hier meer van inkopen en het bewaren in de vriezer. Zo kun je uiteindelijk goedkoper een gerecht met vlees klaarmaken. Je kunt bijvoorbeeld ook pasta voor meerdere dagen koken en in de vriezer bewaren. Zo hoef je niet elke dag opnieuw het gasfornuis aan te zetten voor een nieuwe maaltijd, maar laat je alleen je pasta ontdooien. Op deze manier ben je uiteindelijk goedkoper uit. 

 

Bekijk hier meer bewaartips.  

Altijd de beste aanbieding, per stuk

Wist je dat je bij Dirk altijd de allerlaagste prijs per stuk betaalt? Bij Dirk doen we namelijk niet aan 1+1 gratis of 3 halen is 2 betalen. Koop gewoon wat je nodig hebt, met àltijd de allerbeste aanbieding per stuk.

 

Lees hier meer over de bespaarmaatregelen.

 

Door het afspelen van YouTube of TikTok video's,
sta je het plaatsen van cookies door sociale medianetwerken toe
Tip 9: Heb je eten over? Bewaar het!

Je kent het wel: je hebt heerlijk gekookt, maar je hebt net iets te veel eten gemaakt. Je left-overs hoef je niet gelijk weg te gooien! Sterker nog, deze zijn de dag daarna vaak nog goed te eten. Voordat je de volgende dag direct iets nieuws gaat koken, kijk even in de koelkast of je nog iets hebt liggen van de dag ervoor. Zo bespaar je door andere producten te bewaren en hoef je niet naar de supermarkt voor nieuwe producten. 

 

Tip 10: Bekijk eerst wat je thuis nog in de kast hebt liggen. 

Als je goedkoper boodschappen wilt doen is het handig om eerst te kijken wat je thuis nog in de kast hebt liggen. Dit helpt om te voorkomen dat je producten koopt die je al thuis hebt liggen. Je herkent namelijk vast wel de situatie dat je in de winkel staat en je twijfelt of je wel of geen tomatenpuree in de kast hebt liggen. Je kunt besparen op je boodschappen door dit van tevoren uit te zoeken of door een inventarisatielijst bij te houden op je mobiel. 

Producten van 1 de Beste die altijd laag geprijsd zijn:
Recepten voor budgetprijzen
Tofuschnitzel met winterstamppot
Gemiddeld 60 min. Hoofdgerecht
Zoete aardappel-courgettefritters
Gemiddeld 30 min. Tussendoortje
Blauwebessenontbijtcake
Eenvoudig 45 min. Ontbijt