Veelgestelde vragen over winkels

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben met de kwaliteit van mijn aankoop?

Alle producten die je bij Dirk koopt, hebben een gegarandeerde kwaliteit. Mocht jouw aankoop toch niet naar wens zijn, dan kun je het binnen 30 dagen omruilen voor een nieuw exemplaar of ontvang je het aankoopbedrag terug. Ook zonder kwaliteitsafwijking mag je een product met kassabon binnen 30 dagen terugbrengen. Uitzondering hierop zijn gekoelde producten, medicijnen, bevroren producten of aangebroken producten. Aangebroken producten met kwaliteitsproblemen kunnen wel worden teruggebracht.

Kan ik artikelen ruilen of terugbrengen?

Als je achteraf toch spijt krijgt van je aankoop, mag je het artikel binnen 30 dagen met je kassabon terugbrengen naar jouw Dirk-winkel.Je kunt het artikel omruilen voor een ander exemplaar of je krijgt het aankoopbedrag via retourpinnen terug als je het artikel teruggeeft. Uitzondering hierop zijn gekoelde, bevroren of aangebroken producten en medicijnen.

 

In verband met de veiligheid van onze medewerkers zijn onze supermarkten voorzien van het gesloten geldsysteem Safepay in combinatie met Pin Only.

Het is daarom helaas niet mogelijk om contant geld terug te geven wanneer een artikel teruggegeven wordt.

Als retourpinnen voor jou niet mogelijk is, ontvang je een Dirk cadeaukaart t.w.v. het aankoopbedrag

 

Voor cadeaukaarten, los van de Dirk cadeaukaart, en beltegoedkaarten zijn wij alleen een tussenpersoon. De leverancier communiceert de voorwaarden o.a. via de verpakking. Per kaart kunnen de retouropties verschillen. 

 

Voor houdbare producten als bier, fris e.d. kun je voor de aankoop afspraken maken met het management van jouw favoriete Dirk supermarktleiding. We gaan graag in gesprek.

Mag ik voor een feestje meer inkopen en dan wat over is terugbrengen?

Voor houdbare producten als bier, fris e.d. kun je voor de aankoop afspraken maken met het management van jouw favoriete Dirk supermarktleiding. We gaan graag met je in gesprek.

Waarom vragen caissieres mijn legitimatie te laten zien bij verkoop alcohol en tabak terwijl ik ouder ben dan 18?

Dirk verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Om er zeker van te zijn dat een klant oud genoeg is, controleren we tot de leeftijdsgrens van 25 jaar. Het is voor onze caissières niet altijd even gemakkelijk om in te schatten of klanten al boven de 25 zijn. Het kan dus voorkomen dat een caissière vraagt om legitimatie, wanneer je boven de 25 bent. Wij vragen om begrip hiervoor. 

Op mijn OV-chipkaart staan foto, naam en leeftijd. Hoezo is dit geen geldig legitimatiemiddel?

Volgens de wet is een OV-chipkaart geen geldig legitimatiemiddel. Geldige legitimatiebewijzen zijn:

-          Rijbewijs

-          Paspoort

-          Identiteitskaart

-          Vreemdelingen document

Kan ik oude elektrische apparaten inleveren bij de aankoop van een nieuw apparaat?

Ja, dat kan. Dirk is aangesloten bij Wecycle.nl, waardoor je bij aankoop van een nieuw elektrisch apparaat het oude elektrische apparaat bij Dirk kunt inleveren. Door het recyclen van deze oude apparaten tot nieuwe grondstoffen, kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt.

Waar vind ik informatie over verbouwingen?

Op www.dirk.nl/winkels vind je meer informatie over onze winkels. Hier staande meest actuele openingstijden en nieuwsfeiten over jouw favoriete Dirk-winkel.

Waar vind ik de openingstijden van de winkels?

Op www.dirk.nl/winkels vind je de openingstijden van onze winkels terug.

Wat is het nummer van mijn winkel?

Je vindt het telefoonnummer van jouw favoriete Dirk op www.dirk.nl/winkels.

Hoe werkt mijn garantie bij elektronische producten?

Voor al onze elektronische producten hanteren wij 2 jaar fabrieksgarantie.