In ons assortiment zijn er momenteel +/- 160 producten die onder de SUP-heffing vallen.
Ja, de naleving van de regels voor bedrijven, organisaties en supermarkten wordt gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Zij zien erop toe dat wij als supermarkt de heffing rekenen. Tevens zien zij erop toe dat wij het opgehaalde bedrag investeren in duurzame projecten.
Het volledige bedrag van de SUP-heffing gaat naar het bedrijf dat de heffing int. Bij Dirk investeren we dit bedrag in duurzame projecten. Afhankelijk van de hoeveelheid van het bedrag worden er vervolgstappen gezet. Deze zullen gecommuniceerd worden in een toekomstig duurzaamheidsverslag.
Op het schapkaartje communiceren we de totaalprijs groot en vermelden de basisprijs en de SUP-heffing apart. Ook hangen er barkers bij verschillende productgroepen met meer informatie en vind je de SUP-heffing per product op de kassabon.
Nee, bij Dirk is het niet mogelijk om een eigen verpakking mee te nemen. Door het product uit de verpakking te halen, kunnen we de kwaliteit en houdbaarheid niet garanderen. Ook mis je belangrijke informatie die je normaal op de verpakking vindt, zoals allergenen. Je koopt het product dus inclusief de plastic verpakking en betaalt hiervoor de SUP-heffing.
Nee, anders dan bij statiegeld krijg je de betaalde SUP-heffing niet terug. De verpakking kan dus niet na gebruik weer bij ons ingeleverd worden om de SUP-heffing terug te krijgen.
Het exacte bedrag dat je aan SUP-heffing betaalt, vind je op de kassabon terug.