Mijn boodschappenlijst (nog geen producten)
Totaal: 0.00
Wat kost 'Mobiel internet'?

Klik hier voor de actuele tarieven van Dirk Mobiel.

Wat is 'Mobiel internet'?

‘Mobiel internet’ maakt het mogelijk om verbinding met internet te hebben via een mobiele telefoon. Je kunt met jouw mobiele telefoon websites bekijken, e-mail ophalen en bestanden downloaden. Let op: Je betaalt niet voor de tijdsduur van de verbinding met internet, maar alleen voor het dataverbruik.

Kan ik 'Mobiel internet' gebruiken in het buitenland?

Ja, je kunt bij Dirk Mobiel in het buitenland gebruik maken van ’Mobiel internet’.

Kan ik gebruik maken van MMS?

Nee, bij Dirk Mobiel kun je geen gebruik maken van MMS.

Ik ontvang geen instellingen of ik krijg een foutmelding.

Wanneer je de instellingen niet op jouw mobiele telefoon hebt ontvangen kun je u dit in ‘Mijn account’ via ‘Instellingen & Zelfservice’ nogmaals laten versturen. Dit kan via de optie ‘Zend internet instelling’. Bij een aantal toestellen wordt bij het opslaan van de instellingen gevraagd naar een pincode; deze is standaard 0000. NB: niet alle mobiele telefoons zijn in staat om dit automatische bericht te ontvangen. In dit geval kun je de instellingen handmatig invullen. Zie hiervoor de vraag: “Hoe voer ik de instellingen voor ‘Mobiel internet’ handmatig in?”

Hoe voer ik de instellingen voor 'Mobiel internet' handmatig in?

Vul handmatig onderstaande instellingen via het menu van jouw mobiele telefoon in. Waar dit moet worden ingevoerd, verschilt per toestel: raadpleeg hiervoor de handleiding van jouw mobiele telefoon.

  • Bij ‘Verbindingsnaam’: voer DirkMobiel Internet in (wordt ook wel aangeduid als profielnaam, netwerkaccount, of connection name in sommige toestellen).
  • Bij ‘Gebruikersnaam/login’: voer niets in.
  • Bij ‘Wachtwoord’: voer niets in.
  • Bij ‘Gegevensdrager’: kies GPRS (wordt ook wel aangeduid als type overdracht of bearer in sommige toestellen).
  • Bij ‘Toegangspuntnaam’: voer dirkmobiel.dataxs.mobi in (wordt ook aangeduid als APN, access point name, of GPRS/EDGE-toegangspunt in sommige toestellen).
  • Bij ‘IP-adres’: voer niets in. Vraagt uw mobiele telefoon toch om een IP-adres voer dan 0.0.0.0 in. (wordt ook aangeduid als IP-server, proxy (primair) gateway, of inbelnummer in sommige toestellen
  • Bij ‘Proxy- of IP Poort’: voer niets in.
  • Bij ‘Startpagina’: voer jouw favoriete startpagina (bijvoorbeeld www.nu.nl) in (wordt ook aangeduid als URL, homepage, of relay address in sommige toestellen).
  • Soms is het nodig hierna het betreffende profiel waarin deze instellingen zijn opgeslagen nog handmatig te activeren.
  • Zet het toestel uit en weer aan. Hierna kun je internetten op jouw mobiel.
Hoe kan ik 'Mobiel Internet' (de)activeren?

Op ‘Mijn account’ vind je onder ‘Instellingen & Zelfservice’ de optie ‘Mobiel internet’. Je kunt ’Mobiel internet’ aan of uit zetten door op AAN of UIT te klikken.

Ben ik beveiligd tegen excessief datagebruik binnen de EU?

Ja. Providers moeten het gebruik van mobiel internet in de EU, buiten het eigen land, standaard begrenzen. De consument moet deze beveiliging uit kunnen zetten. Dat kan door de instelling in ‘Mijn account’ op ‘UIT’ te zetten. Als deze instelling op ‘AAN’ staat zal bij het gebruik van mobiel internet binnen de EU, maar buiten NL, de dataverbinding automatisch verbroken worden als in de betreffende maand er meer dan 50 euro (excl BTW) verbruikt is. Op het moment dat je 80% verbruikt hebt ontvang je daarvan een melding per SMS.