Mijn boodschappenlijst (nog geen producten)
Totaal: 0.00
Mijn combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet bekend.

Controleer of er geen spaties of leestekens voor-, achter- of in het nummer staan en controleer voor de zekerheid jouw gegevens. Je kunt altijd een nieuw wachtwoord aanvragen via de optie 'Wachtwoord vergeten'. Lukt het nog steeds niet om in te loggen, stuur dan een email via het contactformulier.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Je hebt de mogelijkheid om jouw wachtwoord te wijzigen door in te loggen op ‘Mijn account’ en vervolgens naar het tabblad ‘Instellingen & Zelfservice’ te gaan. Hier kun je jouw inloggegevens wijzigen en bewaren.

Hoe kan ik inloggen op ‘Mijn account’?

Om in te loggen op ‘Mijn account’ dien je gebruik te maken van het mobiele nummer en de PUK code die vermeld staan op de ‘moederkaart’ van de Simkaart. Klik op ‘Mijn account’. Voer vervolgens bij gebruikersnaam het 06- nummer in en bij wachtwoord jouw PUK code.
Let op: Helaas zijn er geen nieuwe startpakketten meer verkrijgbaar.

Hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanvragen?

Wanneer je jouw wachtwoord bent vergeten, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via ‘Mijn account’. Op de inlogpagina klik je op ‘wachtwoord vergeten’. Er wordt dan per email een nieuw wachtwoord gestuurd naar het emailadres dat jij heeft opgegeven bij jouw eerste aanmelding.