Mijn boodschappenlijst (nog geen producten)
Totaal: 0.00
Mijn simkaart geeft na plaatsing in het toestel een foutmelding.

Wanneer jouw toestel een foutmelding geeft na het plaatsen van de Dirk Mobiel simkaart en/of het invoeren van de pincode, betreft het waarschijnlijk een ‘simlock’. Dit betekent dat het toestel alleen simkaarten accepteert van de provider waarbij het toestel werd aangeschaft.

Neem in dit geval contact op met de klantenservice van jouw vorige provider of leverancier van uw mobiele toestel. Zij beschikken over een code om het toestel simlockvrij te maken. Wanneer jouw toestel ouder is dan één jaar, is deze procedure kosteloos. Klik hier voor een sim-unlock formulier

Kan ik een duocard aanvragen?

Het is bij Dirk Mobiel niet mogelijk een duocard aan te vragen.

Ik kan niet bellen en/of SMS'en met mijn simkaart?

Wanneer je een foutmelding krijgt na het plaatsen van de simkaart in jouw toestel, controleer dan of het toestel simlockvrij is. Is dit niet het geval, vraag dan een ‘sim-unlockcode’ aan bij de provider waar het toestel werd gekocht. Klik hier voor een sim-unlock formulier.

Indien je geen verbinding krijgt of een foutmelding in meerdere (simlockvrije) toestellen, dan kan de simkaart defect zijn. Neem in dat geval contact op met de Klantenservice via het contactformulier.

Krijgt je de melding: ‘jouw beltegoed is nul’ dan is jouw beltegoed te laag om te kunnen bellen. Waardeer dan op aan de kassa in één van onze winkels of via sms (uitleg zie opwaarderen).

Ik heb mijn pincode gewijzigd, maar zie dit niet op 'Mijn Account'?

Wanneer je jouw pincode wijzigt via jouw mobiele telefoon, wordt dit niet aangepast in ‘Mijn account’. Onthoud de zelfgekozen pincode dus goed: deze wordt niet door Dirk Mobiel geregistreerd.

Hoe kan ik mijn simkaart (de)blokkeren?

Het blokkeren van een simkaart kan onder ‘Mijn account’ via tabblad ‘Instellingen & Zelfservice’. Klik op de optie ‘Blokkeren nummer’. Ook het deblokkeren van de kaart kun je hier zelf uitvoeren.

Wat is een simlock?

Een simlock is een digitaal slot op een mobiele telefoon. Wanneer jouw toestel een dergelijk slot bevat, kun je niet direct de Dirk Mobiel simkaart gebruiken. Voor toestellen ouder dan een jaar kun je bij jouw oude provider gratis een code aanvragen waarmee jij de simlock van jouw mobiele telefoon kunt halen.

Is jouw toestel nog geen jaar oud, vraag dan bij je oude provider naar de kosten voor het opheffen van de simlock.
 

Het verwijderen van de simlock kan als volgt:

1) Controleer of jouw mobiele telefoon een simlock heeft. Doe de Dirk Mobiel simkaart in jouw toestel. Zet jouw toestel aan en toets de pincode in. Kun je nu gewoon bellen? Dan zit er geen simlock op jouw telefoon. Verschijnt er echter een foutmelding op je scherm, zoals ‘sim geweigerd’, ‘Netwerk code fout’ of ‘Toets provider code’, dan heeft jouw telefoon waarschijnlijk een simlock.


2) Heeft jouw telefoon een simlock stuur dan een ingevuld en ondertekend SIM-unlock verzoek (klik hier voor een sim-unlock formulier) naar jouw oude provider of toestelleverancier, of neem telefonisch contact met hen op.


3) Je krijgt van jouw oude provider of toestelleverancier telefonisch of via de post een code waarmee je de simlock van jouw toestel kunt halen. Afhankelijk van de werkwijze van jouw oude provider of toestelleverancier kan dit enige weken duren.


4) Met de verkregen code kun je de simlock opheffen. Daarna kun je met Dirk Mobiel bellen.

Past mijn simkaart ook in een toestel met een micro-sim aansluiting?

Nee, dit is niet mogelijk. De simkaart kan middels een speciale tang op de micro aansluiting aangepast worden. Dit is echter niet zonder risico. Je dient eerst het simkaartnummer op te schrijven omdat er nummers zullen verdwijnen.

Hoe kan ik mijn pin- en pukcode vinden?

De pin- en pukcode van de Dirk Mobiel simkaart kun je terug vinden op de ‘moederkaart’ waar de simkaart bij aanschaf aan vast zat. Daarnaast kun je deze terug vinden onder ‘Mijn account’, onder de tab ‘overzicht’.
 

Let op: Indien je de pincode via het toestel gewijzigd hebt, blijft de oorspronkelijke pincode zichtbaar via ‘Mijn account’. De pincode die via ‘Mijn account’ getoond wordt is dus de initiële pincode. Zorg ervoor dat je de zelfgekozen pincode niet vergeet!