Mijn boodschappenlijst (nog geen producten)
Totaal: 0.00
Ik kan mij niet afmelden voor een betaalde SMS-dienst.

Wanneer het niet lukt om jouw nummer af te melden voor een betaalde SMS-dienst via de stopcode (www.payinfo.nl), probeer dan alle SMS-diensten te blokkeren via de instelling via ‘Mijn account’. Onder het tabblad ’Instellingen & Zelfservice’ kun je ‘Blokkeren betaalde SMS diensten’ op AAN zetten. Als je dit doet dan zullen er geen SMS diensten meer ondersteund worden door jouw sim. Het verdient ook de aanbeveling om de dienst ook daadwerkelijk stop te zetten bij de aanbieder. Let wel: je blokkeert met deze instelling alle betaalde SMS diensten.

Hoe meld ik mij af voor betaalde SMS-diensten?

In ‘Mijn account’ onder het tabblad ’Instellingen & Zelfservice’ kun je ‘Blokkeren betaalde SMS diensten’ op AAN zetten. Als je dit doet dan zullen er geen SMS diensten meer ondersteund worden door jouw sim. Het verdient ook de aanbeveling om de dienst ook daadwerkelijk stop te zetten bij de aanbieder. Let wel: je blokkeert met deze instelling alle betaalde SMS diensten.

Hoe kan ik een klacht indienen over betaalde SMS-diensten?

OPTA, de toezichthouder op de Nederlandse post- en telecommunicatiemarkt, heeft een website waar je een klacht kunt indienen tegen aanbieders van betaalde SMS-diensten. Kijk voor meer informatie op www.spamklacht.nl.

Hoe kan ik achterhalen welke dienst mij berichten stuurt?

Elk bericht dat wordt verstuurd namens een SMS-dienst heeft een afzender. Deze kun je terugvinden in het bericht dat is verstuurd. Vaak betreft het een viercijferige ‘shortcode’. Voor meer informatie over SMS-diensten verwijzen wij je naar: www.payinfo.nl.

Er worden betaalde SMS-diensten afgeschreven, maar ik ontvang niets?

Sommige toestellen ondersteunen geen ringtones e.d. Deze worden echter toch verzonden naar de betreffende simkaart. In dit geval is het verstandig contact op te nemen met de aanbieder van SMS-diensten.