Mijn boodschappenlijst (nog geen producten)
Totaal: 0.00
Ik krijg geen melding van de roaming tarieven als ik in een EU-land kom.

Standaard staat deze functie uitgeschakeld. Via ‘Mijn account’, onder het tabblad ‘Instellingen & Zelfservice’ kun je dit aanzetten door op AAN of UIT te klikken bij de optie ‘Roaming tarief melding EU’.

Ik ben in het buitenland en kan geen mobiele diensten meer gebruiken.

Controleer of je jezelf in een land bevindt waar Dirk Mobiel gebruikt kan worden. Controleer ook of de juiste provider is geselecteerd.

Ik heb de grens gepasseerd en heb geen dekking meer.

Het kan bij sommige toestellen voorkomen dat je na het passeren van de grens geen verbinding krijgt met het netwerk. Controleer in dat geval of je in een land bent waar je Dirk Mobiel kunt gebruiken.
 

Klik hier voor een actuele lijst van landen waar je de mobiele diensten van Dirk Mobiel kunt gebruiken.
 

Bent je in een land waar je Dirk Mobiel kunt gebruiken en je krijgt geen verbinding met het netwerk zet dan jouw toestel uit en daarna weer aan.

Heb je hierna na een tiental minuten nog geen verbinding probeer dan het volgende:
Ga in het hoofdmenu van jouw toestel naar de optie “DirkMobiel” (vaak afgebeeld met het symbool van een simkaart).
Na het kiezen van deze optie zie je één keuzemogelijkheid: “Roaming diensten”. Selecteer deze.

Na het selecteren kun je kiezen uit twee opties:
1) Selecteer Mode
2) Selecteer Taal
Kies voor optie 1 “Selecteer Mode”.

Vervolgens kun je wederom kiezen uit 2 opties:

1) Automatisch
2) Manueel
Kies nu voor optie 2 “Manueel”.


Nu kun je weer kiezen uit 2 opties:

1) Internationaal
2) Nationaal

Kies nu voor de situatie waarin je bent. Bent je in het buitenland kies dan 1 “Internationaal”. Ben je in Nederland kies dan voor 2 “Nationaal”.
Na deze keuze keer je vanzelf terug naar het menupunt “Roaming diensten”. Vandaar kun je terug naar het hoofdmenu en uw standaard gebruiksmode.

Sommige toestellen zullen na het wijzigen van deze instellingen de volgende of een vergelijkbare melding geven: “SIM vernieuwen” en pas na enige tijd terugkeren naar uw standaard gebruiksmode. Dit is een gevolg van het wijzigen van deze instelling en heeft geen andere gevolgen.


Let op!

Indien je jouw instellingen op manueel hebben gezet vergeet dan niet deze weer te wijzigen of terug op automatisch te zetten als je weer terugkeert naar jouw eerdere situatie. Je volgt daarvoor dezelfde stappen als hierboven beschreven maar maakt dan uiteraard andere keuzes.

Hoe zorg ik dat ik voldoende beltegoed heb in het buitenland?

Wanneer je naar het buitenland gaat, is het verstandig om voldoende beltegoed te hebben. Wij raden je dan ook aan om extra op te waarderen aan de kassa in 1 van onze winkels of via SMS.

De optie mobiel opwaarderen werkt ook in het buitenland. Je dient deze optie wel eerst te activeren. Ga hiervoor naar ‘Mijn account’ en klik op opwaarderen.

Hoe kan ik zien wat mijn verbruik is geweest in het buitenland?

Wanneer je inlogt op ‘Mijn account’, kun je kiezen voor het tabblad ‘Gebruiksoverzicht’. Selecteer de gewenste periode en je ziet exact welke gesprekken zijn gevoerd en welke berichten zijn verstuurd.

Hoe kan ik mijn voicemail gebruiken in het buitenland?

In het buitenland kun je jouw voicemail beluisteren. In de meeste gevallen kun je bellen naar het normale (1233) nummer voor voicemail. Echter, het kan zo zijn dat dit normale nummer niet werkt. Is dit het geval, bel dan: +31637001233.

Om jouw voicemail te kunnen beluisteren in het buitenland heb je soms een code nodig. Deze code dien je voordat je naar het buitenland gaat in te stellen. Je kunt dit doen via naar ‘Mijn account’ onder het tabblad ‘Instellingen & Zelfservice’.

Hoe kan ik de optie 'Bellen in en naar het buitenland' (de)activeren?

Wanneer je inlogt onder ‘Mijn account’ vind je onder tabblad ‘Gegevens & Instellingen’ de optie ‘Bellen en SMS’en naar het Buitenland’. Hier kun je dit aan- of uitzetten.