Bewust boodschappen doen! ja

Nog bewuster boodschappen doen!

U moet elke dag al genoeg keuzes maken. Een beetje hulp is dan wel handig, zeker bij het boodschappen doen. De groene en blauwe Vinkjes die u op producten vindt, wijzen u erop dat deze minder verzadigd vet, toegevoegd suiker en/of zout bevatten. 

Gezonde keuze

Het groene Vinkje staat op een product met minder verzadigd vet, zout, suiker of juist meer vezels in een groep van basisvoedingsmiddelen. Basisvoedingsmiddelen zijn producten die belangrijke voedingsstoffen bevatten en die u elke dag nodig hebt. Ze staan in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

 

Bewuste keuze

Het blauwe Vinkje staat op een product met minder calorieën, verzadigd vet, suiker en/of zout in een groep van extra’s. Extra’s zijn producten die niet tot de basisvoedingsmiddelen behoren en waarvan u de consumptie zo veel mogelijk beperkt. Ze behoren niet tot de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

 

Let op kwaliteit én hoeveelheid

Voor welk Vinkje u ook kiest, het blijft belangrijk om gevarieerd en met mate te eten. Om u een idee te geven: vrouwen hebben ongeveer

2.000 kcal per dag nodig. Mannen iets meer, zo’n 2.500 kcal per dag.

Eet dus niet te veel en kies bewust wat u eet. Het Vinkje helpt u te kiezen voor producten met minder zout, suiker en/of verzadigd vet. Dus wie het groene en blauwe Vinkje onthoudt, gaat slim om met verzadigd vet, suiker en zout!

 

Kijk voor meer informatie op http://www.hetvinkje.nl/.