Biologisch, proef de aandacht

De vraag naar biologische producten wordt steeds groter. Ons biologische assortiment bestaat inmiddels uit zo’n 200 producten verdeeld over ons gehele assortiment. Aan een EKO-keurmerk herkent u een biologisch product. Het EKO-keurmerk staat voor betrouwbaarheid en maximale zekerheid dat het product ook echt biologisch is. Het is gecontroleerd!

 

Biologisch betekent: zo natuurlijk mogelijk tot stand gekomen, met zo min mogelijk kunstgrepen. Bij het produceren van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu, het dier en de mens. De meeste geur-, kleur- en smaakstoffen zijn verboden en er wordt geen gebruik gemaakt van genetisch gemodificeerde ingrediënten. In de landbouw worden geen kunstmest en chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt.

 

Dirk & biologisch
Ons biologische assortiment bestaat inmiddels uit zo'n 200 producten verdeeld over ons gehele assortiment. Aan het Europees bio-logo herkent u een biologisch product. Het Europees bio-logo staat voor betrouwbaarheid en maximale zekerheid dat het product ook echt biologisch is. Het is door de onafhankelijke organisatie Skal gecontroleerd!


Keurmerk
De term ‘biologisch’ op de verpakking van een in Europa verkocht product geeft aan dat het voldoet aan de Europese regelgeving voor biologische producten. Ook producten buiten de Europese Unie, bijvoorbeeld avocado’s uit Israël, moeten voldoen aan de Europese regels om ze in Europa te kunnen verkopen. In wettelijke voorschriften is vastgelegd aan welke voorwaarden de artikelen moeten voldoen. Deze producten herkent u aan het Europees bio-logo voor biologische producten. Het EKO-keurmerk, het Nederlandse keurmerk voor biologische producten, komt u ook nog steeds tegen. Deze zal echter in de loop van de tijd verdwijnen en plaats maken voor het Europees bio-logo. Alle boeren, fabrikanten en importeurs die in ons land biologische producten produceren worden door de organisatie Skal gecontroleerd. Wanneer Skal de productiewijze goedkeurt mag het product het EKO-keurmerk en het Europees bio-logo dragen.


Nederlands keurmerk

 

 

Europees keurmerk